محمدجواد کولیوند در این نشست با تأکید بر ضرورت تغییرات اساسی در روند بازآفرینی شهری، به اهمیت شجاعت، خلاقیت و مسئولیتپذیری مدیران در این فرآیند اشاره کرد و گفت: بازآفرینی شهری تنها به نوسازی کالبدی محدود نمیشود. این فرآیند باید در جهت احیای هویت محلات، ارتقاء خدمات اجتماعی و جذب سرمایهگذاران انجام شود. در این راستا، باید بین بافتهای فرسوده، تاریخی و گردشگری تفکیک قائل شویم و برای هر کدام، سیاستها و برنامههای ویژهای اتخاذ کنیم.
وی با تأکید بر تشکیل ستاد بازآفرینی شهری در تمامی شهرستانها ظرف 48 ساعت، اعضای این ستاد را شامل شهردار، رئیس شورای شهر، مدیر میراث فرهنگی، مدیرکل اوقاف، رئیس ثبت اسناد و معاون دادگستری اعلام کرد و همچنین از فرمانداران خواست تا ظرف مدت دو هفته، با همکاری شهرداریها و میراث فرهنگی، برنامه دقیق و جامع بازآفرینی شهرستان را تدوین کرده و ضمن احصای دقیق بافتهای فرسوده، تاریخی و محلات هدف، مغایرتها و پیشنهادات اصلاحی را نیز مشخص و مستندسازی کنند.
استاندار سمنان به لزوم ثبت تمامی اقدامات در حوزه بازآفرینی در سامانههای ملی و ارزیابی دقیق آنها اشاره کرد و گفت: تمامی اقدامات، از جمله صدور پروانهها، جذب سرمایهگذاران و اجرای پروژههای بازآفرینی باید در سامانههای مربوطه ثبت و پایش شوند تا ارزیابی و عملکرد دستگاهها دقیق انجام شود.
کولیوند همچنین در خصوص ضرورت ایجاد پنجره واحد برای رسیدگی به مشکلات مردم گفت: فرمانداران و شهرداران باید یک روز در هفته بهطور مستقیم در محل کار خود حضور داشته باشند و به مشکلات مردم رسیدگی کنند. در این روز، مردم باید بتوانند مشکلات خود را با دستگاههای مختلف در یک محل حل و فصل کنند و تکلیف پروندهها در همان روز مشخص شود.
وی همچنین تأکید کرد: در این ستاد باید میزان دقیق بافتهای فرسوده، تاریخی و گردشگری هر شهرستان مستند و تفکیک شود تا اقدامات دقیق و هدفمند برای هرکدام صورت گیرد.
استاندار سمنان ادامه داد: مشارکت سرمایهگذاران در این پروژهها حیاتی است لذا مشوقها و بستههای حمایتی باید بهگونهای طراحی شوند که جذابیت لازم را برای سرمایهگذاران و خرده مالکین داشته باشند. در غیر این صورت، هیچ سرمایهگذاران وارد این پروژهها نخواهد شد.
نماینده عالی دولت در استان سمنان در خصوص ضرورت رسیدگی به مشکلات انبوهسازان و خردهمالکین نیز گفت: انبوهسازان باید تشویق شوند و مسیر سودآوری برای آنها فراهم شود تا در پروژههای بازآفرینی شهری مشارکت کنند، اگر مشوقها برای آنها جذاب نباشد، هیچکسی وارد این عرصه نخواهد شد. همچنین باید بررسیهای دقیقی در خصوص مشارکت خردهمالکین صورت گیرد تا موانع قانونی و اجرایی برطرف شود.
کولیوند همچنین به پروژههای نهضت ملی مسکن اشاره کرد و گفت: بافتهای فرسوده و تاریخی باید مانند پروژههای نهضت ملی مسکن پیگیری شود و در این مسیر، مشکلات و ایرادات باید مرحله به مرحله شناسایی و رفع شوند.
وی در ادامه افزود: در مناطق کمبرخوردار که ممکن است بخشی از آنها بافتهای تاریخی و گردشگری باشند، باید تمهیدات خاصی اندیشیده شود تا ضمن رفع آسیبهای اجتماعی بافت تاریخی بدرستی مرمت و نگهداری شود.
استاندار سمنان با اشاره ایجاد شهرکهای جدید در سال های اخیر گفت: دستگاهها باید در تأمین رفاهیات اولیه مانند مدرسه، مسجد، فضای سبز و سایر نیازهای زیرساختی در این شهرک ها اقدام کنند.
نماینده عالی دولت در استان سمنان در این جلسه با تأکید بر لزوم توجه به منابع انسانی کارآمد و مدیران خلاق در راستای تغییر و تحول در استان، تصریح کرد: ما مدیران باید پاسخگوی مردم و مسئولیتپذیر باشیم؛ برای تغییر وضعیت استان و ایجاد فضای رشد و توسعه به مدیران کارآمد و خلاق نیاز داریم. اگر در کارها کوتاهی کنیم و به دنبال حل مسائل نرویم، هیچ تغییری در وضعیت استان رخ نخواهد داد.
کولیوند همچنین گفت: مدیران باید بهطور جدی و با رویکردی مسئولانه در راستای خدمت به مردم و ارتقاء کیفیت زندگی آنها وارد عمل شوند. مردم از ما انتظار دارند که در جهت بهبود شرایط زندگیشان تلاش کنیم ، برای تحقق این هدف، هیچ کسی مانع اقدامات مؤثر و مثبت ما در جهت خدمت به مردم نخواهد شد.